Åbne haver 2020

“Haven på Skønager”

Lilian og Jens Peder Skønager
Skønager 8
Øster Vedsted
6760 Ribe

Video fra Skønager

 
Rosenhave i Ribe med en nærmest meditativ stemning.

Ved ankomsten til den ca.5000 kvadratmeter store grund skuer man ud over Nationalpark Vadehavet ind til Domkirken i Ribe. Adgangen til en lukket have går gennem orangeriet, hvorfra man træde ind i en engelsk inspireret “walled garden” med 3 haverum – gårdhave med middelhavsplanter, rosenhave med navngivne roser, køkkenhave med spændende urter sirligt anlagt og blandet med blomster. Et drivhus er integreret i havemuren og fungerer også som et “driverhus”.
Udenfor havemurene findes en havegang med stauder, roser, buske og træer. Murerne er dækkede af roser, klematis og espalierede fersken-, abrikos- og figentræer. Haven rummer desuden en birkelund, staudebed, rugosabed, nøddegang, frugt- og bærhaver. Andet: Dyrkning af kæmpegræskar. Danmarks største græskar 2019 blev dyrket i “Haven på Skønager” – et nyt er på vej.
Haven er også velegnet for store grupper.

Besøg efter aftale indtil september

Vi tilpasser os corona-situationen. “Haven på Skønager” kan kun besøges efter forudgående aftale, så antallet af besøgende begrænses til max.10 personer ad gangen. Der vil ikke være mulighed for ophold indendørs.

Entré 50 kr incl. Kaffe, te og lidt sødt.

Ring ellers kriv for nærmere aftale Mail: lilian@skonager.dkTlf.: 61423980


“Kornerupgård”

Kornerupgård
Ravnshøjvej 11
Kornerup
4000 Roskilde

Kornerupgård er en smuk og smukt beliggende rosenhave nær Roskilde og Lejre.

Rosenhaven blev anlagt i 2009, og skråner mod Kornerup Sø. I haven ses ca. 600 roser fordelt mellem historiske roser, engelske roser og moderne roser. Imellem roserne er plantet forskellige stauder.

I staudehaven er en meget stor variation af planter som blomstrer primært fra april til september. Motivet i staudehave er aldrig det samme, der sker nye ting og der er hele tiden nye blomster på vej. Derudover er der i midten at haven et gammelt parkanlæg med mange fine skyggefulde træer, som er værd at sætte under og nyde udsigten over søen.

Orangeriet er indrettet til de mere sarte kameliaplanter og frostfølsomme sommerblomster. Kameliaerne har en fantastisk flot blomstring fra marts til april.

Læse mere på hjemmesiden

Åbningstider i 2020: den 14., 21. og 28. juni kl. 14-17. Entré: Voksne: kr. 40,- Børn: gratis. Prisen er inkl. en kop kaffe/te. Der er parkering på gårdspladsen. Hunde har desværre ingen adgang.

Oversigt over haven udleveres ved indgangen.


Lørdag d. 20. juni kl. 13.00-17.00

Birthe K. Vinner Nielsen
Bygaden 8
4040 Jyllinge
Et roseneventyr I begyndelse af 90’erne startede jeg min egen rosenhave med 5 forskellige historiske roser fra Løve. Senere fik jeg roser fra England, og de blomstrede flere gange om året. Nu har jeg ca. 45 roser – historiske og engelske – og det er fortryllende at se alle de små i mit lille rosen-eventyr. Der altid noget at gøre i min rosenhave: Beskæring, vanding, gødning, bekæmpe svampesygdom, plantning m.m.

En anden ting er det at fortælle, hvordan man kan lave opskrifter fra roseneventyr: Rosenlikør, rosengelé, roseneddike, hybenmarmelade og rosenvand til kagerne.

Hvis man gerne vil komme og se min rosenhave, er det vigtigt, at man lige fortæller hvor mange, der kommer. Tilmelding på mail:birthe.k@nielsen.mail.dk eller på tlf.: 26 25 31 15 senest den 17. juni. Entré: 20 kr. til kaffe, te og rosenkager.


Lørdag den 20. juni kl. 10.00-16.00
Peter Ørum Scherg
Storskovvej 12
4681 Herfølge

Eksklusivt åben have og Rosens dag hvor alle Rosenselskabets
medlemmer er velkomne.
Kom ud og se en fantastisk rosenhave på lidt over 5.000 m2. Haven er beplantet med over 500 historiske roser, hvoraf de 400 er forskellige og mange meget sjældne. Alle roserne vokser “kontrolleret vildt” dvs. mange som store buske.
Du kan bl.a. se:
• 60 forskellige gallicaroser
• Alle eksisterende portlandroser i verden
• Alle eksisterende damaskroser i verden
• Alle eksisterende mosroser i verden
• Måske verdens største ‘Jaques Cartier’
• ‘The Black rose of Sangerhausen’
• Olierosen
• Damacenerkrosen ‘Isphan’ som busk i over 4 meters højde.
Desuden kan man også se alle Vallø og Dronning Ingrids roser i haven. Disse blev i 2018 flyttet fra Vallø Slot, hvor de har stået siden 1986, til vores have efter ønske fra Vallø Stift.

Du har også mulighed for at se alle de roser, som var udstillet på Rosenborg Slot under WRC 2018. Der er tale om en rosensamling fra Austin, Tantau, Kordes og Poulsen roser.
Herudover ønskede Rosa Eskelund også at have sine roser repræsenteret i haven. Der er tale om ca. 30 moderne roser fordelt på små 70 sorter, hvoraf ca. 80% af dem dufter.
Der er selvfølgelig navneskilte ved alle roserne.
Entré: 30 kr. Tilmelding på mail til peter-scherg@live.dk eller mobil: 51 84 32 32 senest d. 19. juni.

Der henstilles til, at alle tager hensyn til hinanden og følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer i forbindelse med Covid-19.


Ekstraordinært åben have lørdag den 27. juni hos Peter Scherg

Fra 12.00 til 13.30 og igen fra 13.30 til 15.00

Pga. den overvældende interesse for vores have lørdag den 20. juni, hvor vi måtte sige nej til rigtig mange mennesker, da der var fuldstændig booket op hele dagen, har vi besluttet at åbne op for rosenhaven igen. HUSK der kan kun være 50 ad gangen, så det er vigtigt at du melder dig til via sms eller telefon ?

Entré: 30 kr. Tilmelding på mail til peter-scherg@live.dk eller mobil: 51 84 32 32 senest d. 26. juni.


Søndag den 21. juni kl. 11.00 – 13.00

Jeanette Lorenzen
Rytterager 48
2791 Dragør

Haven på omkring 750 kvadratmeter er fyldt med ca. 450 roser, mange stauder og klematis. Der er både historiske roser og moderne, bl.a. Austin, Tantau og Poulsen roser.

instergram@com/jeanette.1910 kan man få et indtryk af haven og alle de forskellige blomster og planter. Velkommen.


Lørdag og søndag den 27.-28 juni kl. 11.00-16. 00

Birthe og Ernst Jensen
Gedeager 12,
Øster Vedsted
6760 Ribe

Fra haven juni 2018Fra haven juni 2018

En rosenhave på ca 700m2 fyldt med roser, mange stauder og klematis og hyggelige siddepladser. Haven var besøgshave i forbindelse med WRC 2018. Der er gratis kaffe og kage, og Ernsts butik er linet op i garagen. Entré: 25 kr. pr. person som går ubeskåret til RED BARNET.

Vi beder jer vise Corona hensyn og spritte hænder. Vi glæder os til at se jer


Lørdag den 27. juni kl. 10.00-15.00


Susanne Duus og Hans Gjessing
Lindealle 19
5690 Tommerup St.
En stor stemningsfyldt have i klassisk romantisk stil med en lille sø og grænsende til skov. En del historiske roser og lidt Austin roser. Der er også en barokhave, som er en miniudgave af haven ved dronning Louises
tehave ved Bernstorff Slot. I er velkomne til at medbringe egen kaffe.


Haven på Trappendal
Gunnar Krag og Jens Otto Pedersen
Trappendalvej 29
6094 Hejls
Haven på Trappendal er åben efter aftale, i perioden
hvor de historiske roser og slyngroserne blomstrer.
Kontakt os på mail: trappendal@profibermail.dk eller
på mobil 41 29 23 09.

Hjemmeside


Mors

Birthe Sørensen, Hanstholmvej 7, Sejerslev 7900 Nykøbing M


En 10.000 m2 stor have. Rosenhave med en del historiske roser. En lille vandreskov med krukker og opstil-linger. Salg af tunesiske krukker.
Pris: 20 kr., børn gratis.

Haven er åben efter aftale. Kontakt Birthe på tlf.: 23 23 35 83 eller mail til: birthesorensen7900@gmail.com.Vi vil gerne se din have og dine smukke roser. Har du lyst til – f.eks. en hverdagsaften – at holde åben have for kredsens medlemmer, bestemmer du selv hvornår. Hvis du kan se, at du om et par dage gerne vil vise din have frem, sender du blot en mail med oplysning om tid og sted. Så sender vi en mail til kredsens medlemmer med invitationen.
De, der har tid og lyst, tropper op og beundrer haven og roserne, og de har selv kaffe med. Kan det måske være nemmere?
Vi håber, at rigtig mange vil benytte sig af muligheden for på denne måde at holde spontant åben have, så vi er rigtig mange, der kan komme ud og få nogle gode have- og rosenoplevelser.
Kontakt:
Rosenkreds Trekanten:
Jens Otto Pedersen mail: rosenkreds.trekanten@gmail.com
Rosenkreds Syd-Østsjælland
Anne Holländer mail: anne.hollaender@gmail.com
Rosenkreds Lolland-Falster
Birthe Magnusson mail: bimagnus@gmail.com