Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Nodvestsjælland Rosenudflugt til Ribe og Tommerup

5. juli 2020 kl. 8:00 - 19:00

I år går sommerturen først til 2 spændende rosenhaver, som begge ligger i nærheden af Ribe, og på tilbageturen besøger vi Susanne Duus’ dejlige have på Fyn. Vi mødes på parkeringspladsen ved Bilka og kører derfra med bus kl. 8.00. Undervejs til Jylland bliver der serveret kaffe, te og boller.

kl. 10.30 Lilian Skønager, Skønager 8, Øster Vedsted

Lilian Skønagers flotte rosenhave er på 5000 m2 og indeholder op til 200 roser, som er skærmet af for den barske vestenvind med høje mure. Der er 3 haverum, en gårdhave, en rosenhave og en køkkenhave. På murene er espalieret bl.a. fersken, abrikos og figen. Haven rummer desuden en birkelund, staudebed, rugosabed, nøddegang, frugt- og bærhaver. Der er også et orangeri og en lille butik. Inden vi kører videre kl. 12.45, spiser vi vores medbragte mad i haven eller i orangeriet.

13.00 Birthe og Ernst Jensen, Gedeager 12, Øster Vedsted

Birthe og Ernst Jensens have ved Ribe er et fortættet paradis på omkring syvhundrede kvadratmeter, som rosenfolk fra hele landet valfarter til for at opleve. Ernst Jensen har levet et liv med roser, og få kan som ham få dem til at strutte af sundhed og velvære. Gennem en årrække har han videregivet sin erfaring til det danske rosenfolk i talrige artikler, som er samlet i bogen “Mit liv med roser”, og både Birthe og Ernst holder mange foredrag om roser i hele landet. Vi forlader haven ca. 14.30.

16.15 Susanne Duus, Lindealle 19, Tommerup

Derefter kører vi videre til Susanne Duus i Tommerup på Fyn. Susanne er tidligere leder i Rosenkreds Fyn og har interesseret sig meget for historiske roser. Den store, landskabelige have grænser ned til en lille sø og en skov med grupper af historiske roser. Ved siden af huset er der en indhegnet barokhave, som er en nedskalerede kopi af Dronning Louises tehave ved Bernstorff slot, med mange Austin roser, buksbom, lavendler og andre ledsageplanter. Der er mange store og gamle klatreroser op ad huset og enkelte træer rundt om på grunden. Barokhaven er beskrevet i RosenNyt nr. 3 2017. Vi slutter af med kaffe, te og kage i Susannes have, og ca. 17.45 sætter vi kursen mod Slagelse, hvor vi regner med at være kl. 19.

Pris for turen er 650 kr. og inkluderer entre til Lilians have, kaffe, te, boller samt eftermiddagskaffe og kage. Frokosten medbringer vi selv.

Tilmelding til helenedreyer@yahoo.dk eller tlf. 2245 0508 senest den 19. juni. Tilmeldingen bliver først registreret ved betaling via netbank til konto 4406 reg.nr. 4406692000

Mange hilsner fra kredsledelsen i Rosenkreds Vestsjælland

 

Detaljer

Dato:
5. juli 2020
Tidspunkt:
8:00 - 19:00
Begivenhed Tags:
, , ,

Sted

Haven på Skønager, Skønager 8, 6760 Ribe

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.