Grene visner pludseligt

Grene visner pludseligt

16. august 2024 Slået fra Af Birthe

Denne rose stod her da jeg købte huset for 25 år siden. Den taber bladene, men blomstrer fint. I år har jeg ikke vandet, men gøder med NPK, så snart frosten er væk.
Jeg er meget glad for alle mine remonterende roser, bare de blomstrer.
Jeg ved fra de blev gravet ned, at når man kommer 2 spadestik ned, er jorden som cement.
Det er lerjord.

Med venlig hilsen

Lisbeth Sparre


Kære Lisbeth
Rosen som du har arvet, da du købte huset, trænger til en kraftig beskæring, du fjerner alt vissent, og nogle stængler som har barksprængninger, beskæres, så der kun er frisk tilbage. Fjern en eller to af de ældste grene hel ved basis, eller hvor et nyt skud er brudt frem. Du skal ikke være så nervøs for at klippe, roser er meget tålmodige, de tilgiver selv store fejltagelser.

Jacques Cartier med de visne grene.
Det, at en gren pludselig visner, og må fjernes er ikke ualmindelig, det er nu en gang livets gang for en rose. Når du har fjernet grenen helt ved basis, vil der sikkert komme et nyt skud helt fra podestedet. Når vi ser billederne, ser det meget tæt ud i bunden. Man kan ikke udelukke, at der kan være opstået svamp, vi har set lignende tilfælde, med al den regn vi har fået og en stiv lerjord, der ikke leder vandet bort.  Den gamle gren kan have sagt stop, nu vil jeg ikke være med mere.

De bedste hilsener
Birthe og Ernst