By any other name

18. marts 2020 Slået fra Af Birthe

Er navnet på World Federation of Rose Societies nyhedsbrev/tidsskrift. Det udkommer hver 4 måned og er netop udsendt her i marts. I juni måned afholdes Heritage Rose Convention 2020 i Belgien og derfor er første indlæg en artikel om Meise Botaniske Have nær Brussels.

Rosenhaven har været på tegnebrættet siden 1979 og blev først indviet i 2017. Den fokuserer især på vilde roser, dvs. ikke forædlede roser, og ud af de ca. 250 roser som man anslår findes, er de 100 repræsenteret i parken. At samlingen fokuserer på vilde roser, skyldes især Francois Crépin, som var leder af haven i 35 år. Han indsamlede og opformere vilde roser og stillede sig især spørgsmålene: Hvordan opstod de? Hvor kom de fra? Hvordan kan vi klassificere dem?

Læs artiklen, der er rigtig meget rosenviden i den.

Det samme kan kan sig om den næste som bærer overskriften; Botanikere i Calcutta 1790-1820. Overskriften inspirer ikke, men den er utrolig interessant og fortæller hvorledes tusinder af illustrationer som dokumenterede den indiske botanik blev til. Det er nemlig temaet i artiklen. dokumentationen af vilde roser i Indien i de 3 årtier.

Gul, gul, gul, det en farve vi aldrig holder op med at diskutere. Nogle hader den, nogle elsker, dette tema bliver også taget under behandling i dette nummer. En dejlig artikel. Fortsæt bare, der er meget mere at komme efter i dette nummer

Anny Duperey

By another name – Læs også bare denne side, hvor tidsskriftet samt mange øvrige numre ligger