Månedens rose marts 2021 ‘Bradford’

Månedens rose marts 2021 ‘Bradford’

1. marts 2021 Slået fra Af Birthe

‘Bradford’ blomstrer uafbrudt fra slutningen af juni til frosten sætter ind. Den blomstrer med mangfoldige forholdsvis små orange/gyldne/gule blomster med en diameter på 5-8 cm. Blomsterne er orange i
kanten, men bliver mere og mere gule indmod midten, så de fremstår som gyldne.

Blomsterne udgør et helt fyrværkeri at festlige gyldne farvevarianter. Ingen blomster ligner hinanden. Blomsten er halvfyldt med 15- 25 kronblade. Hver blomst holder sig frisk i op til 18 dage, hvilket også gør den velegnet til at skære af til en buket. 

Dens duft er som en vild roses duft, styrken er medium.

Poulsen har bragt den på markedet i 2010 i firmaets Castle-serie, eller slotsrosekollektion og den har opnået flere priser. Planten er en buketrose med en højde på 50–90 cm, men kan godt nå en højde på 1,5 m alt efter beskæring. 

Den har et smukt, mørkegrønt, skinnede løv med sammensatte blade, som giver en god baggrund for de farverige blomster. Planten står fint opret uden at have behov for støtte. Den er sund og hårdfør og vil passe fint til et bed med f.eks. Geranium ‘Azure Rush’ som kant.

Kilder:
poulsenroser.dk
rosenposten.dk
rosertilhaven.dk

Tekst og foto: Carsten Carlsen