Fotokonkurrence

Fotokonkurrence

24. marts 2021 Slået fra Af Birthe

I januar 2021 da det var mørkt og tåget vinter og Danmark var lukket ned inviterede Rosenkreds Syd-Østsjælland medlemmerne i rosenkredsen til at deltage i en konkurrence om de bedste rosenfotos fra i sommers.

Der blev taget godt imod initiativet og vi fik mange dejlige fotos, hvor kredsledelsen efter bedste amatørevne skulle udvælge de tre bedste. Det var en god og inspirerende opgave, men nemt var det ikke. 

Præmierne, barrodsroser, må vente lidt med at blive uddelt. Vi havde et lille håb om at kunne samles til præmieoverrækkelsen, men nu må vi se.

De tre vinderoser blev:

Margrethe Tovgaard skriver om ’Euphrosyne’:

Årgang 1895, slyngrose.

Jeg fik inspirationen til denne rose fra bogen: ’The Making of a Garden’ af Gertrude Jekyll, hvor hun beskriver Euphrosyne som en af hendes yndlingsroser.  Min Euphrosyne står ved et ben i en pergola, hvor den ikke får så megen sol på fødderne, men når først rosen er vokset i højden, får den masser af sol og kvitterer med et let og brusende blomsterflor, der nærmest minder om brombærblomster. Det er netop dette lidt vilde blomsterudtryk, de changerende farver fra lyserød til hvid op mod den blå himmel, som er et fantastisk sommersyn.  ’Euphrosyne’ skal man holde øje med, den kan fryse meget tilbage, og så skal der opbygges på ny med spæde skud nedefra. 

Birthe K. Vinner Nielsen skriver om ’Scepter´d Isle’

David Austin – Engelske roser (1996) Højde: 90 – 120 cm.  Farve: Pink

Jeg synes, at det er en af de allerskønneste roser, der findes. Jeg har haft roser i 30 år, i starten var det historiske roser, men for 15 år siden er jeg gået over til de engelske roser. Den første jeg fik var ’Scepter´d Isle’.

Denne rose er vidunderlig at dufte til og den er meget hårdfør. Jeg tager altid en ’Scepter`d Isle’ med ind i min vase. Og nu i slutningen af feb. 2021 ser jeg frem til endnu et roseneventyr: ’Scepter´d Isle’. Det fortælles, at kongerne havde ’Scepter´d Isle’ på deres stave og kronjuveler. ’Scepter´d Isle’ er kendt tilbage fra oldtiden

Lis Kjær skriver om ’Eden Rose’

Vores første Eden rose blev valgt som den ene rose i en rosenbue – men det var den ikke kraftig nok til at fylde ud, og samtidig blev den syg.

Vi var dog blevet utrolig glade for den smukke og fyldte Eden rose, så trods dens svage duft valgte vi at få to nye Eden roser, der blev placeret i hver sin ende af et rosenbed anlagt i 2015. Vi glæder os meget over dens skønhed hele sommeren, hvor den blomstrer flittigt – og blomsterne holder længe. Den står altid flot lige indtil frosten sætter ind.