Ked af det

Ked af det

22. maj 2022 Slået fra Af Birthe

Kære Ernst

Jeg har din fine bog “et liv med roser” som min bibel – TAK. 

Jeg har brugt din vejledning med succes til mine roser i sommerhuset. Er nu flyttet til Kbh og plantede maj 2021 4 stk Mme Isaac Pereire. Desværre fik de meldug – syntes ellers jeg var flittig med vandingen. Fjernede samtlige blade og det aller øverste lag jord i efteråret 2021. Siden april start har jeg vandet den med 10 l pr plante 2 x ugentligt (onsdag og søndag), men de sprudler ikke af sprødhed. Tværtimod er de virkelig slappe i bladene, som du måske kan se på billeder.
De står stik øst, og får sol til kl 13.
De er gødet og plantet ligeledes efter din anbefaling.
Har du nogle forslag til hvordan jeg redde og få dem sprudlende igen ?

Det skal siges at hundene godt kan lide at tisse op ad dem. Har sat lille hegn, men de tisser gerne igennem eller over dette…

Bedste hilsner
Heidi Nyborg


Kære Heidi
Tak for de pæne ord om “Et liv med roser”, der for øvrigt er kommet i en ny udgave.
Du har helt ret i at roserne ikke ser glade ud, det ses tydeligt, at de ikke trives.
Hanhunde der går og letter ben op ad roserne og havens planter i det hele taget, er den helt sikre måde at få planter til at mistrives, hundetis er kraftig koncentreret og kan tage livet af selv den mest hårdføre plante, det er faktisk et under at de har overlevet.
Når du følger min gødningsplan, mangler de ikke gødning, men spørgsmålet er om ikke du skal spare lidt på vandet. Jeg kunne godt lide at vide noget om jordens beskaffenhed. Prøv at mærke på jorden inden du vander, med håndskovlen graver du ca. 15 cm ned, føles jorden våd, så vent med at vande.
Endelig skal det siges, at det kolde vejr her i foråret, med ustandselige skiftende temperaturer absolut ikke har gjort det nemmere at være rose. Det vi selv har oplevet, er forkrøblede blade med misfarvninger og ingen vækst, hvilket er tydelige tegn på “elevator temperaturer”

De bedste hilsener
Birthe og Ernst