Hvilken klatrerose

Hvilken klatrerose

24. juni 2022 Slået fra Af Birthe

Kære Rosenselskab.
Kan i hjælpe mig med at vælge en klatrerose.
Den skal klatre op ad en sydvendt hvid mur
–  gerne 2,5-3,5 meter op.
 – gerne være remonterende.
– gerne farvet så der er lidt kontrast til muren
– den skal stå ca. 0,5 meter fra bænken til vores udendørs spisebord, så den skal nok ikke drysse blade eller have gigantiske torne.

Jeg har kigget på ‘New Dawn’, ‘Generous Gardener’, ‘Jasmina’, ‘Laguna’, ‘Zephirine de Drouhin’ eller måske ‘Mme Alfred Carriér’

Har i gode forslag?
på forhånd tak.
mvh Casper


Kære Casper

Jeg går ud fra at du mener at spisebordet står foran bænken som står foran rosen. Jeg tror det vil være fornuftigt at flytte spisebordet, for uanset hvilken rose du vælger, så kan den ikke visse sin pragt, hvis den skal klemmes ind på en halv meter, og stakkels den der skal sidde for bordenden med ryggen op mod rosen, jeg anbefaler at kvinder med langt løst hår sætter sig i den anden ende. Og hvilken rose skal vi anbefale, ’New Dawn’ skal du ses helt bort fra, den drysser. ‘Zephirine Drouhin’ har ingen torne, så det kunne være et valg, men den har tendens til meldug. ’Laguna’ lyser fantastisk. Vi har selv utroligt meget glæde af ’Compassion’ som gennem mange år har været den mest foretrukne slyngrose i England.

Du skriver at rosen skal stå ca. 0,5 m fra bænken, det kan det være svært at vide præcis hvor rosen skal stå, er det foran eller ved siden af.  Hvis det er sådan at rosen skal stå ved siden af bænken, må den ikke fylde ret meget, i så fald er der kun én jeg vil anbefale, og det er ’Grand Award’, den er slank flot og vidunderlig. Vi anbefaler altid at plante rosen 40 cm fra husmuren, men det ser svært ud i dit tilfælde. Så HUSK endelig, uanset hvilken rose du vælger at lægge et stykke drænrør el. lign. på ca. 40 cm ned ved rødderne som du kan vande i, og derved tvinge rødderne til at gå i dybden.

Held og lykke med valget.

De bedste rosenhilsner

Birthe og Ernst