Roser der tåler fugt

Roser der tåler fugt

19. juli 2023 Slået fra Af Birthe

Vi har over flere gange forsøgt os med roser i vores have, der er ret fugtig. Roserne er plantet på et veldrænet området der ligger lige mellem et lerlag og hvor mosen starter og vi har været omhyggelige med at sprøjte for diverse sygdomme. Alligevel er de fyldt med “plet” igen i år. Da vi byggede huset havde vi en rose der i flere år trivedes, men jeg kan kan ikke huske navnet.
Kan I foreslå sorter der er tolerante overfor fugt?


Kære Lise-Lotte

Jeg er lidt i vildere, du skriver at roserne er plantet på et vel drænet område, og alligevel spørger du om roser der er tolerante overfor fugt.

Ingen roser kan tåle at stå med rødderne i vand og det har ikke noget med ”plet” at gøre . Med hensyn til vækstbetingelser så kræver alle roser en god næringsrig jord, der er tilpas fugtig til at rosen kan optage vand og næring. Hvis du er interesseret i vi skal kigge på det du kalder ”plet, så send os et par gode digitale billeder.

Med venlig hilsen

Birthe og Ernst