Hvilken gul rose

Hvilken gul rose

24. oktober 2020 Slået fra Af Birthe

Jeg har overtaget et hus med en gammel have og heldigvis nogle roser som jeg har få skudt liv i igen. Nu blomstrer de jo, og så ser jeg 2 hvor blomsten er dyb gul med røde kanter…hvad er det mon for en rose?

Med venlig hilsen

Carsten Dittrich


Kære Carsten

For mig ser det ud som om det er to forskellige roser.

Jeg kigger på det nederste billede(her øverste), med den gule rose med det røde på det yderste af de nederste kronblade.  Du fortæller ikke noget om blomsterne er ens over hele sommeren og efteråret og om det er det samme hvert år. Det er ikke usædvanligt, at gule roser får røde chateringer på det yderste af kronbladene når efteråret banker på.

Mine tanker faldt  på ´Gold Marie 82´en meget populær rose omkring år 2000. Når man ser på løvet, er der en slående lighed. Hvis du går på Google og ser på de mange forskellige billeder af rosen, kan du se at der på nogle er røde kanter.  

´Golden Marie 82´ kunne være et bud, men jeg er meget modtagelig for andre bud.

De bedste rosenhilsener Birthe og Ernst