Månedens rose februar 2021 ‘Our last summer’

Månedens rose februar 2021 ‘Our last summer’

1. februar 2021 Slået fra Af Birthe

Our Last Summer er en meget flot klatrerose. Den er udviklet af rosenforædler Rosa Eskelund og døbt af Ghita Nørby 2013. Navnet er inspireret af en sangtitel fra ABBA til erindring om dejlige sommerminder. Til den internationale plantefagmesse Plantarium i Holland i 2013 vandt den guld for den flotte blomstring og vidunderlige duft blandt mere end 120 plantenyheder.

Jeg har plantet to ved fødderne af en rosenbue samt tre på hver side af et stengærde, som forlænger rosenbuen til hver side. De blomstrer kontinuerligt indtil frosten kommer og har stået med vidunderlige, store blomster.

Blomster: store og dobbelte blomster, som kan blive op til 12 cm i diameter.
Kronblade: 15-17.
Duft: kraftigt duftende.
Farve: stærk pink.
Vækst: oprette grene.
Højde: op til 2 m.

Forædler: Rosa Eskelund ”Roses Forever”, serien ”Plant’nRelax”.

Kilder: HelpMeFindroses, rosa.dk.

Tekst: Helene Dreyer.

Foto: Rosa Eskelund