Blackberry Nib

Blackberry Nib

11. juli 2021 Slået fra Af Birthe

Hi Birthe og Ernst

Nu har vi igen  brug for et godt råd.Vi har en Blackberry Nib stående i en sort plastikbøtte (murespand). Den angribes af meldug. Vi har sprøjtet og klippet den helt ned, men ingen af dele har hjulpet. Er den særlig følsom så vi lige så godt kan kassere den, eller har I mirakelkuren. 

Med venlig hilsen

Lene og Jørgen


Kære Lene og Jørgen

Jeg har haft kontakt til nogle af vores gode venner, der har ’Blackberry Nip’. Når I åbner billedet kan I se, at den har det rigtig fint, de mindes ikke, at der har været problemer med den. Meldug er ofte et tegn på manglende vanding.

En sort plasticbalje er ikke det bedste voksested, hvor ofte vander og gøder I, får den direkte sol hele dagen skal der vandes flittigt. Hvornår er rosen sidst omplantet? Roser i krukker skal omplantes hvert andet år, det sker ved, at vi tager rosen op af krukken og skærer de yderste 5-6 cm af med en skarp hobbykniv, husk også i bunden. Derefter plantes rosen igen i krukken med 50 gram rootBooster på rødderne, og der fyldes op med ny rosenjord.

Hvis I skal redde den, vil jeg råde til at I ompotter den som jeg har beskrevet, og planter den i en mere rosen venlig krukke.

Held og lykke med projektet.

De bedste rosenhilsener

Birthe og Ernst