Hvilken rose i krukken

Hvilken rose i krukken

17. juli 2021 Slået fra Af Birthe

Kære Birthe og Ernst,

Tusind tak for at I deler jeres store viden. Klematis og rose får hver sin krukke (spørgmål vedr. ‘The Geneous Gardener). red). Findes der en meget sund, kraftigt duftende og gerne remonterende rose, som vil trives godt i krukke med rigtig god rosenjord og sol fra ca. 13 og hele eftermiddagen til 17-18 tiden?

De bedste rosenhilsner,

Mette


Hej igen Mette

Det er et af de svære spørgsmål, for der er så mange, og hvilken farve, men jeg nævner nogle af David Austins, ’Olivia Rose Austin’ , ’Gertrud Jekyll’ , ’Princess Alexandre of Kent’, ’Lady of Shalott’ , ’Brother Cathfael’, ’Golden Celebration’ .

Fra Tantau i Tyskland kommer ’Sirius’, og endelig fra Poulsen Roser i Danmark ’ Ghita Renæssance’.

Jeg råder til, at du går i en planteskole/plantecenter og udsøger det absolut bedste eksemplar, med mindst tre og gerne flere kraftige grene fra podestedet.

De bedste hilsener

Birthe og Ernst


Hej Ernst, 

Det blev en 60-70 cm høj Githa Renæssance, som var pænt opfugtet ved køb og som har 4 kraftige og nogle få tyndere grene og et par små knopper. Den står nu med toppen i dagens sidste solstråler plantet i 50 L godt opfugtet Champost rosenjord iblandet 50 g RootBooster. 

Er det bedst at vente med at gøde den til næste år, da der står gødning frigives langsomt?

Glæder mig til at nærlæse rosenbogen.

De bedste rosenhilsener

Mette 


Hej Mette

Krukker gøder du med flydende  gødning en gang om ugen, og det slutter du med den første september. 

Mange hilsener

Ernst