Hvilken gødning

Hvilken gødning

17. juli 2021 Slået fra Af Birthe

Hej Ernst, hvilken gødning fungerer bedst til krukker

Mange hilsner Mette


Jeg anbefaler HORNUM 13-3-23, det er efter min mening den bedste på markedet.

Det fås som pulver i 1 kg. pris ca. 95 kr. og 5 kg. pris ca. 300 kr.

 1 kg. opblandes med 5 liter vand, og dette er din grundopløsning, herfra tager du 50 ml, dvs. ½ deciliter til 10 liter vand, og det vander du med en gang om ugen.

Mange rosenhilsener og god fornøjelse.

Ernst


Hej Ernst,

Mange tak. Kunne finde Hornum 14-3-23, som kom tættest på og som rosen nu får hver uge. Hvornår skal jeg standse med at give den flydende gødning?

Bare af faglig nysgerrighed, hvorfor er det denne NPK sammensætning, som er bedst i forhold til alm rosengødninger? Rosen har fået af gødningen to gange og strutter, sætter nye blade og knopperne vokser 😊

De bedste rosenhilsener

Mette


Kære Mette

Det er fint at du fandt 14-3-23, den er super, den er nok produceret i 2019 eller 2020, sammensætningen ændres en smule fra år til år, den nyeste hedder 13-2-20, og hvorfor man ændrer, må du ikke spørge mig om.

Hornum laver også andre gødningssammensætninger f.eks. 5-2-5, 5-1-4, 4-1-5. Jem og fix har en der hedder 3-1-4, og der findes givetvis mange andre fabrikater med lige så mange forskellige sammensætninger. Det man kan være sikker på, er at Honum gødning altid indeholder alle nødvendige næringsstoffer, både NPK som er forkortelsen for N=kvælstof, P=fosfor, og K=kalium, som er de gødningsstoffer der skal bruges meget af, men det er uhyre vigtigt, at gødningen også indeholder alle mikronæringsstoffer, som f.eks. jern, bor, mangan, magnesium, molybdæn, kobber, zink, svovl m.fl. som alle er nødvendige for plantens udvikling.

Mange af dem med mindre tal kaldes for hvergangs gødning, dvs. at du tilsætter gødning hver gang du vander. I højsommeren vander man typisk hver eller hver anden dag, og så passer det nogenlunde med at planten får den gødningsmængde som du giver den én gang om ugen, når du bruger 14-3-23.

Du slutter med gødning første september.

De bedste rosenhilsener

Birthe og Ernst