Lidt internationalt.

19. september 2021 Slået fra Af Birthe

D. 24. september udkom et nyt nummer af By any other name, nyhedsbrevet fra WFRS – Conservation and Heritage Committee.

Et dejligt nummer der tager os en tur til Sangerhausen. Europas største rosenpark beliggende kun 6 timers kørsel fra Puttgarden – hvis man kommer fra færgeoverfarten fra Rødbyhavn.

Et nutidigt besøg der trækker tråde fra den spæde start fra 1898, hvor den tyske rosenforædler Peter Lambert udkaster ideen om et rosarium som viser de klassiske roser samt de begyndende moderne roser og som kan fungere som rosenbank for forædlere og avlere. Denne ide sammenholdt med byens Sangerhausens ønske om at forbedre byens park, blev grundlaget for det nye rosarium.

Som alle andre store projekter blev det ikke helt som forventet. Men i 1903 åbnede Rosenparken som hurtigt forvoksede sig, så der måtter mere plads til.

Læs selv den spændende artikel om parken der overlevede både 1. og 2. VK og sammenslutningen af de 2 tysklande. Et spillevende rosarium som stadig eksisterer og er blevet udbygget, så alle kan få en utrolig rosenoplevelse i Harzen.

Læs også bare artiklen: Why Heritage roses, spændende ord og gode billeder og og nyd at komme til Korea, New Zealand og….

Har du lyst til at se mere, så kan alle gamle numre læses her