‘Lady of Sharlott’ i krukke

‘Lady of Sharlott’ i krukke

21. oktober 2023 Slået fra Af Birthe

Vi har en smuk ‘Lady of Shalott’ rose stående i en stor krukke på altanen. Flere tidligere roser har ikke kunnet klare det hårde vintervejr på altanen (selvom vi pakker krukken ind) og derfor vil jeg høre om vi kan tage rosen ind til vinter og opbevare den i et uopvarmet rum i lejligheden (temperatur ca. 15 grader)? I bekræftende fald, skal rosen da have lidt vand i løbet af vinteren, eller skal den bare have lov at stå i fred, til den kommer ud på altanen igen til foråret?

På forhånd tak for svaret!

mvh Niels Thomsen


Kære Niels

En dejlig rose som ‘Lady af Shalott’ er jo en fryd for enhver terrasse eller altan. Selvom man pakker rosen ind er det en får stor udfordring for rosen, vinteren igennem. Roser skal have lov til af have deres vinterhvile, og helst uforstyrret hele vinteren, og det får den ikke på en altan. Det er heller ikke nogen god ide´at tage den ind i  et 15 grader opvarmet mørkt rum. Den vil aldrig gå i hvile, den bliver vild stresset, fordi den kan mærke temperaturen og ikke se solens lys.

Vores bedste råd er at sætte den i ”pleje” hos nogle der har en carport, hvor der er læ for vind, regn/sne og ikke mindst solen.

De bedste rosenhilsener

Birthe og Ernst


Kære Ernst

Tusind tak for dit svar! Jeg vil skynde mig at sige, at rummet i lejligheden vi overvejede at flytte rosen til når vinteren kommer, er uopvarmet og med fuldt dagslys. Men da ejendommen generelt er opvarmet, vil jeg tro at temperaturen i det uopvarmede rum ikke kommer meget under en 13 – 15 grader, hvilket jeg kan forstå er alt for meget for en krukkerose.

Jeg har lige et lille tillægsspørgsmål: Hvis vi nu finder et mere velegnet sted at opbevare rosen til vinter, skal vi så give krukkerosen en smule vand i ny og næ, eller skal vi bare lade den passe sig selv, til den igen kommer på altanen til foråret?

På forhånd tak for svaret og rigtig god weekend!

mvh Niels


Hej igen Niels

Når vi stiller en krukkerose hen for vinteren, skal den vandes så jorden er godt fugtig, men ikke klask våd. Når du opbevarer den inden døre, skal du holde ekstra øje med, at den ikke tørrer ud vinteren igennem, om nødvendigt må du vande.

De bedste rosenhilsener

Birthe og Ernst