Jernrør i rosenbed

Jernrør i rosenbed

29. oktober 2023 Slået fra Af Birthe

Kære Rosenselskabet,
I et af mine rosenbede trives mine roser ikke. Jeg har derfor gravet alle roser op og konstateret at der var et næsten stenhårdt lerunderlag ca 25 cm nede. Nu har jeg fjernet leret i ca 50 cm’s dybde og løsnet jorden i bunden. Tilført jord fra et andet sted iblandet rosenjord og ellers fulgt anbefalingerne i et ‘Et Liv med roser’. Efter at have plantet nye roser har jeg konstateret, at der løber et gammelt jernrør ca 50 cm fra mine roser. Ved I om det kan give problemer? Nu har jeg brugt så meget krudt på det bed og plantet 3 af mine yndlingsroser, og så er jeg kommet i tvivl om jernrøret kan give problemer. Det løber også gennem en bøgehæk hvor bøgeplanterne mistrives men det har jeg hidtil tilskrevet at jorden var dårlig/meget hård og leret.
Mange hilsner
Maja


Kære Maja

Det er fantastisk at høre, at du har fjernet 50 cm hårdt lerlag, forhåbentlig har du haft nogen til at hjælpe dig. Havde du genplantet roserne med rootBooster, ville det have været rigtig fint, se www.etlivmedroser.dk

Jeg vil nok ligesom du undre mig over at støde på et jernrør, hvorfra kommer det, og hvorhen fører det, og hvad løber der i røret.

Men under alle omstændigheder mener vi ikke, at det har nogen indflydelse på rosernes vokseevne.

De bedste rosenhilsener

Birthe og Ernst